Об'єм: 60 мл. Висота: 54 мм. Верхній діаметр: 49 мм. Нижній діаметр: 41 мм. Набір 6 шт
Об'єм: 50 мл. Висота: 128 мм. Напій: лікер, горілка.
Об'єм: 55 мл. Напій: лікер,горілка. Набір 6 шт
Об'єм: 73 мл. Напій: горілка, лікер. Набір 6 шт.
Об'єм: 60 мл. Висота: 67 мм. Напій: лікер, горілка. Набір 6 шт
Об'єм 63 мл. Напій: горілка, лікер. Набір: 6 шт.
Чарка або стопка - це маленький стакан для подачі алкогольних напоїв, лікерів. Також стопки використовують в якості мірних склянок для коктейлів. Зазвичай в якості мірного посуду використовують чарки з нержавіючої сталі, які складаються з двох конусоподібних склянок різного об'єму. За формою вони нагадують пісочний годинник. Перші згадки про чарки (приблизно 60 мл) починаються з 1800 року, коли робочим, які прокладали канали, давали віскі і ром.
Стопки для хорека (horeca)
Вироби розрізняються між собою за формою і розміром:
- 25-50 мл - для лікарів;
- 40-60 мл - для подачі алкогольних напоїв в чистому вигляді;
- 50-75 мл - для шаруватих коктейлів;
- 100-300 мл - для алкогольних напоїв з льодом.
Секрет гарного напою полягає в пропорції 2: 1: 1, де 2 частини - це основний алкогольний напій, 1 частина - солодка (цукровий сироп, можна з ароматизатором) і ще 1 частина - кисла (наприклад, свіжовичавлений лимонний сік). Ця проста формула працює для будь-якого коктейлю, але більшість барменів воліють додавати трохи більше кислоти. Основний напій (горілку) можна замінити віскі, ромом або джином, а лимон - лаймом або апельсином. Зверху додають газовану воду або імбирний ель.
Чарки з кришталю і скла
Посуд для ресторанів, кафе і барів має бути міцним, довговічним, а також недорогим. Найчастіше для закладів громадського харчування купують стопки зі скла і кришталю. На користь першого варто відзначити дешевизну і можливість миття в посудомийних машинах. Перевага кришталю - витонченість і міцність.
Посуд із кришталю миють в теплій мильній воді, потім промивають проточною водою і полірують безворсовою серветкою. Важливо пам'ятати, що, незважаючи на міцність, даний матеріал не переносить різких температурних перепадів. Недолік кришталю - наявність окису свинцю, тому в такому посуді не можна довго зберігати продукти харчування.
Відмінності між кришталем і склом:
- скляні стакани зазвичай товщі;
- скло мутніше кришталю навіть при яскравому світлі;
- кришталеві чарки сильно заломлюють світло;
- кришталь важче скла.
У нашому інтернет-магазині «До кухні» ви можете купити чарки для різних видів міцних алкогольних напоїв за доступними цінами. Ми зацікавлені в довгостроковому співробітництві і розширенні клієнтської бази, тому пропонуємо виключно якісні та сертифіковані товари.