Об'єм: 2,5 л. Форма: сферична. Основний колір емалі білий. Кришка - сталь з емальованим покриттям, н/ж обід.
Об'єм: 2 л. Форма: циліндрична. Без нержавіючої окантовки.
Каструля циліндрична. Об'єм: 3 л. Без нержавіючої окантовки
Об'єм: 2,2 л. Діаметр: 16 см. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac. Подарункова упаковка.
Об'єм: 3,0 л. Діаметр: 18 см. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac. Подарункова упаковка.
Каструля циліндрична. Об'єм: 2 л. Без нержавіючої окантовки
Каструля циліндрична. Об'єм: 2 л. Без нержавіючої окантовки
Об'єм: 7,5 л. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac. Подарункова упаковка.
Об"єм: 3,3 л. Діаметр: 20 см
Каструля циліндрична. Об'єм: 3 л. Без нержавіючої окантовки.
Різноманітні пропозиції від численних виробників кухонного посуду можуть збити з пантелику покупців. Як вибрати універсальні каструлі для різних видів готування або підібрати посуд для певної плити? Нижче ми відповідаємо на ці питання.
Види кухонних каструль
Отже, каструлі виготовляють з різних матеріалів. За цією ознакою їх поділяють на:
- алюмінієві;
- чавунні;
- керамічні;
- сталеві;
- скляні.
Також посуд для кухні може бути покритий емаллю. Емальовані каструлі легкі, в них можна зберігати їжу в холодильнику. Вони підходять для приготування перших страв, гарнірів і компотів. Недоліки - можливість легко зіпсувати емаль абразивними речовинами або металом. Якщо всередині такого посуду стався скол емалі, його вже не можна використовувати.
Алюмінієвий посуд для готування швидко нагрівається, він недорогий і дуже легкий. На жаль, володіє і великою кількістю недоліків. Алюміній вступає в реакцію з кислотами і лугами, тому смак їжі може змінитися. Крім того, він виділяє малі дози токсичних солей металу, які накопичуються в організмі. Також в ньому дуже важко приготувати складні страви, він деформується і змінює колір з часом.
Чавунні каструлі дуже довговічні, їм не страшні подряпини, довго тримають тепло. Часто бувають з товстим дном, відмінно підходять для варіння, тушкування і запікання. Недоліки чавуну: боїться вологи, дуже важкий, довго нагрівається. Такий посуд не можна мити в посудомийній машині.
Посуд з антипригарним покриттям добре підходить для смаження і тушкування, практично не вимагає масла для готування. Головне - стежити, щоб покриття залишалося цілим, в іншому випадку каструлю використовувати вже не можна.
Скляний посуд естетичний, має легку вагу, його можна мити в посудомийній машині. Підійде як для варіння, так і для запікання. Мінуси теж є - його не завжди можна ставити на газову конфорку без розсікача і піддавати різким температурниим перепадам.
Каструлі зі сталі або з нержавійки дуже практичні. Вони універсальні, довговічні і зовсім невибагливі в догляді. Найкраще використовувати їх все ж для варіння і тушкування. Мінусів особливо і немає, хіба що якісна каструля з товстим дном має досить високу ціну.
Часто каструлі виготовляють зі скляними кришками. Крім естетичності, це ще і зручно - так видно відразу, що відбувається з блюдом в процесі приготування.
Посуд для різних плит
Для індукційної плити підійдуть каструлі, дно у яких здатне притягувати магніт. Ще кілька обмежень - діаметр дна не менше 12 см, а його товщина не менше 2-6 мм. Бажано використовувати моделі, які підходять для індукційних поверхонь. Для склокерамічних поверхонь зі звичайним нагріванням підійдуть будь-які каструлі з гладким і плоским дном. Для газової плити ніяких обмежень немає, крім необхідності використання розсікача для каструль зі скла.
Купити за доступними цінами, техніку для кухні, кольорові і білі каструлі з найрізноманітніших матеріалів, сотейники та моделі з подвійним дном можна на сайті dokuhni.ua.
Купуйте якісне і насолоджуйтеся процесом готування улюблених сімейних страв!