Сортувати за:

Каструля/лоток емальований з кришкою на 1,1 л Кульбабка Metrot Сербия / Metalac 343101 244 грн.

Об'єм: 1,1 л. Кришка: харчовий пластик. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac. Колір емалі: кремовий.

Додати в кошик
Каструля на 7,9 л Кульбабка Metrot Сербія / Metalac 343096 514 грн.

Об'єм: 7,9 л. Діаметр: 24 см. Висота каструлі без кришки: 15,5 см; з кришкою: 20 см. Матеріал: цільно лита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac.

Додати в кошик
Каструля на 5,7 л Кульбабка Metrot Сербія / Metalac 343093 462 грн.

Об'єм: 5,7 л. Діаметр: см. Висота: см. Матеріал: цільно лита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac.

Додати в кошик
Каструля на 2,4 л Кульбабка Metrot Сербія / Metalac 343087 305 грн.

Об'єм: 2,4 л. Діаметр: 16 см. Висота каструлі без кришки: 10,5 см; з кришкою: 15,5 см. Матеріал: цільно лита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac.

Додати в кошик
Каструля мілка на 4,5 л "Елена" Metrot Сербія / Metalac 338162 435 грн.

Об'єм: 4,5 л. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac.

Додати в кошик
Каструля 3,5 л Горох 1913/4 ТМ idilia 221 грн.

Об'єм: 3,5 л. Форма: сферична.

Додати в кошик
Каструля 5,5 л без окантовки 1617/3 ТМ Epos (малюнки різні) 233 грн.

Каструля циліндрична. Об'єм: 5,5 л. Без нержавіючої окантовки

Додати в кошик
Каструля циліндрична 4,25 л з нержавіючої сталі Р5015 ТМ NOVO 519 грн.

Матеріал: нержавіюча сталь марки 18/10. Об'єм: 4,25 л . Товщина стінок 0,6 мм .

Додати в кошик
Каструля з нержавіючої сталі 2,1 л Practic Series 18см Vinzer 89177 966 грн.

Матеріал: високоякісна нержавіюча сталь. Об'єм: 2,1 л. Товщина стінок 0,6 мм.

Додати в кошик
Каструля емальована 1,7 л Хліб Metrot Сербія / Metalac 174404 277 грн.

Об'єм: 1,7 л. Діаметр: 14 см. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія. Подарункова упаковка.

Додати в кошик
12 24 48 96

Різноманітні пропозиції від численних виробників кухонного посуду можуть збити з пантелику покупців. Як вибрати універсальні каструлі для різних видів готування або підібрати посуд для певної плити? Нижче ми відповідаємо на ці питання.

 

Види кухонних каструль

Отже, каструлі виготовляють з різних матеріалів. За цією ознакою їх поділяють на:

  1. алюмінієві;
  2. чавунні;
  3. керамічні;
  4. сталеві;
  5. скляні.

Також посуд для кухні може бути покритий емаллю. Емальовані каструлі легкі, в них можна зберігати їжу в холодильнику. Вони підходять для приготування перших страв, гарнірів і компотів. Недоліки - можливість легко зіпсувати емаль абразивними речовинами або металом. Якщо всередині такого посуду стався скол емалі, його вже не можна використовувати.

Алюмінієвий посуд для готування швидко нагрівається, він недорогий і дуже легкий. На жаль, володіє і великою кількістю недоліків. Алюміній вступає в реакцію з кислотами і лугами, тому смак їжі може змінитися. Крім того, він виділяє малі дози токсичних солей металу, які накопичуються в організмі. Також в ньому дуже важко приготувати складні страви, він деформується і змінює колір з часом.

Чавунні каструлі дуже довговічні, їм не страшні подряпини, довго тримають тепло. Часто бувають з товстим дном, відмінно підходять для варіння, тушкування і запікання. Недоліки чавуну: боїться вологи, дуже важкий, довго нагрівається. Такий посуд не можна мити в посудомийній машині.

Посуд з антипригарним покриттям добре підходить для смаження і тушкування, практично не вимагає масла для готування. Головне - стежити, щоб покриття залишалося цілим, в іншому випадку каструлю використовувати вже не можна.

Скляний посуд естетичний, має легку вагу, його можна мити в посудомийній машині. Підійде як для варіння, так і для запікання. Мінуси теж є - його не завжди можна ставити на газову конфорку без розсікача і піддавати різким температурниим перепадам.

Каструлі зі сталі або з нержавійки дуже практичні. Вони універсальні, довговічні і зовсім невибагливі в догляді. Найкраще використовувати їх все ж для варіння і тушкування. Мінусів особливо і немає, хіба що якісна каструля з товстим дном має досить високу ціну.

Часто каструлі виготовляють зі скляними кришками. Крім естетичності, це ще і зручно - так видно відразу, що відбувається з блюдом в процесі приготування.

 

Посуд для різних плит

Для індукційної плити підійдуть каструлі, дно у яких здатне притягувати магніт. Ще кілька обмежень - діаметр дна не менше 12 см, а його товщина не менше 2-6 мм. Бажано використовувати моделі, які підходять для індукційних поверхонь. Для склокерамічних поверхонь зі звичайним нагріванням підійдуть будь-які каструлі з гладким і плоским дном. Для газової плити ніяких обмежень немає, крім необхідності використання розсікача для каструль зі скла.

Купити за доступними цінами, техніку для кухні, кольорові і білі каструлі з найрізноманітніших матеріалів, сотейники та моделі з подвійним дном можна на сайті dokuhni.ua.

Купуйте якісне і насолоджуйтеся процесом готування улюблених сімейних страв!