Діаметр: 26 см. Матеріал алюміній. Покриття антипригарне. З'ємна ручка з покриттям SoftTouch.
Жаровня чавунна з литими ручками. Діаметр: 30 см.
Діаметр: 24 см. Матеріал: чавун. Товщина стінок - 3,4 мм. Висота - 4,6 см. Дерев'яна ручка.
Чавунний корпус. Діаметр 28 см. Висота 69мм. Екологічно чистий матеріал. Товщина стінок - 3,4 мм. Дерев'яна ручка.
Діаметр 20 см Індукційне дно Покриття : антипригарне Виробник: PAPILLA ( Турція)
Сковорода - це той різновид посуду, без якої не можна обійтися ні на одній кухні. І навіть якщо ви дотримуєтеся максимально здорового харчування, вона обов'язково стане вам у пригоді. Сучасний ринок наповнений величезною кількістю різних сковорідок, в якому легко розгубитися навіть досвідченим кулінарам. Тому пропонуємо вам коротку, але ємну інструкцію, з якою вибір сковороди стане не стомлюючим заняттям, а цікавою пригодою.
Чавунна або керамічна? Основні види сковорідок
Всі сковорідки, які ми бачимо в магазинах, можна розділити на кілька груп залежно від матеріалу, який застосовувався при їх виготовленні.
- Чавунні сковороди. Вони зроблені з самого натурального і міцного матеріалу - чавуну. На вигляд це зазвичай чорні, досить великі і важкі сковорідки. Через великі габарити ними може бути незручно користуватися, тому перед покупкою чавунної сковорідки поцікавтеся її вагою і розрахуйте свої сили. Перевагою чавуну є його екологічність і довговічність. Остання характеристика відносна, оскільки при падінні чавун ризикує розколотися. У таких сковорідках їжа виходить особливо смачною і вона довго залишається теплою, так як чавун відмінно зберігає тепло.
- Керамічні сковорідки. Такі сковороди останнім часом користуються дуже великою популярністю. Секрет полягає в доступній ціні і численних перевага. По-перше, вони мають антипригарне покриття. По-друге, вони повністю безпечні. І по-третє, покриття у них досить стійке, тому термін експлуатації обов'язково вас порадує.
- Тефлонові сковорідки. Ці сковорідки з'явилися не так давно, але вже встигли стати улюбленими у багатьох господинь. Їх основний плюс полягає в тому, що готувати їжу на них можна з мінімальною кількістю жиру, що дуже важливо для людей, які стежать за фігурою. Крім того, тефлон має антипригарні властивості, тому після готування сковорідка буде чистою і не доведеться відчищати з неї залишки продуктів. Однак не обійшлося і без мінусів. Тефлон - матеріал крихкий і при пошкодженні виділяє небезпечні речовини, які можуть потрапити в їжу. Тому при використанні такої сковороди потрібно строго дотримуватися правил експлуатації.
- Алюмінієві сковорідки. Такий різновид сковорідок був ще у наших бабусь, та й сьогодні їх купують досить активно. Вся справа в низькій вартості і довговічності. Вибираючи алюмінієву сковороду, зверніть увагу на її товщину, так як тонке дно і стінки швидко деформуються.
- Сталеві сковорідки. Сталь не вступає у взаємодію з їжею, тому страва приготовлена в такій сковороді буде повністю безпечна. Але для смаження цей вид посуду - не найкращий варіант. У сковороді з нержавіючої сталі найкраще тушкувати і томити страви, так вони виходять максимально смачними і корисними.
На що звернути увагу при покупці?
Якщо ви визначилися з видом сковорідки, то не забудьте врахувати і ії важливі параметри. В першу чергу, це розмір. Якщо у вас велика сім'я, немає сенсу купувати сковороду з невеликим діаметром. А ось для одного або двох осіб цілком вистачити маленької сковорідки, яка не тільки займає менше місця, але і коштує набагато дешевше. Крім діаметра, важливим параметром є висота бортиків. Оптимальним варіантом вважається 5 см, але ви можете вибрати більш глибоку сковорідку. Це тільки розширить сферу її застосування.
Також для багатьох людей важливим пунктом є наявність або відсутність кришки для сковороди. Не забудьте звернути увагу і на ручку. Якщо її можна відкрутити, то таку сковороду ви зможете використовувати не тільки на плиті, а й в духовці для запікання різних блюд.
І наостанок хочеться звернути вашу увагу на те, що треба враховувати сумісність плити і конкретного виду сковорідки. Так, якщо для газової плитки підходять всі різновиди, то для індукційної краще прочитати інструкцію.