Сковорода-гриль чавунна з литою ручкою 24 см 1124 Тм Біол 434 грн.

Матеріал: чавун. Діаметр: 24 см. Висота: 5,5 см. Ручка: лита.

Сковорода без кришки 24 см Еліт 2416Р ТМ Біол 354 грн. 420 грн.

Діаметр: 24 см. Матеріал алюміній. Покриття антипригарне. Ручка не нагрівається.

Сковорода глибока чавунна з емальованим покриттям 26 см Біол 03266Е 529 грн.

Литий чавунний корпус. Діаметр: 26 см. Матеріал: чавун. Покриття: емаль. З'ємна дерев'яна ручка.

Жаровня чавунна 30 см Біол 1730 418 грн.

Жаровня чавунна з литими ручками. Діаметр: 30 см.

Сковорода глибока чавунна з емальованим покриттям 28 см Біол 03286Е 582 грн.

Діаметр: 28 см. Матеріал: чавун. Покриття: емаль. З'ємна дерев'яна ручка.

Сковорода з антипригарним покриттям 22 см Kinox OMS Туреччина 165 грн.

Матеріал: литий алюміній. Діаметр: 22 см. Використання: для всіх видів плит, крім індукційних.

Сковорода глибока чавунна з емальованим покриттям 24 см Біол 03243Е, 03244Е, 03245Е 545 грн.

Литий чавунний корпус. Діаметр: 24 см. Матеріал: чавун. Покриття: емаль. З'ємна дерев'яна ручка.

Сковорода з антипригарним покриттям "Атлас" 22 см 2213П 325 грн.

Сковорода з антипригарним покриттям і бакелітовою ручкою серії "Атлас". Діаметр 220 мм, висота 50 мм.

Сковорода з антипригарним покриттям 28 см Kinox OMS Туреччина 237 грн.

Матеріал: литий алюміній. Діаметр: 28 см. Використання: для всіх видів плит, крім індукційних.

Сковорода з антипригарним покриттям 22 см SAHARA ТМ Gardarika 327 грн.

Матеріал: литий алюміній. Антипригарне покриття Greblon C2+. Діаметр: 22 см.

Сковорода з антипригарним покриттям 24 см PROFIT ТМ Gardarika 354 грн.

Матеріал: литий алюміній. Антипригарне покриття Greblon C2+. Діаметр: 24 см.

Сковорода для млинців 22 см COSMOPOLITEN ТМ Gardarika 268 грн.

Матеріал: алюміній. Антипригарне покриття Greblon C2+. Діаметр: 22 см.

Сковорода - це той різновид посуду, без якої не можна обійтися ні на одній кухні. І навіть якщо ви дотримуєтеся максимально здорового харчування, вона обов'язково стане вам у пригоді. Сучасний ринок наповнений величезною кількістю різних сковорідок, в якому легко розгубитися навіть досвідченим кулінарам. Тому пропонуємо вам коротку, але ємну інструкцію, з якою вибір сковороди стане не стомлюючим заняттям, а цікавою пригодою.

 

Чавунна або керамічна? Основні види сковорідок

Всі сковорідки, які ми бачимо в магазинах, можна розділити на кілька груп залежно від матеріалу, який застосовувався при їх виготовленні.

  1. Чавунні сковороди. Вони зроблені з самого натурального і міцного матеріалу - чавуну. На вигляд це зазвичай чорні, досить великі і важкі сковорідки. Через великі габарити ними може бути незручно користуватися, тому перед покупкою чавунної сковорідки поцікавтеся її вагою і розрахуйте свої сили. Перевагою чавуну є його екологічність і довговічність. Остання характеристика відносна, оскільки при падінні чавун ризикує розколотися. У таких сковорідках їжа виходить особливо смачною і вона довго залишається теплою, так як чавун відмінно зберігає тепло.
  2. Керамічні сковорідки. Такі сковороди останнім часом користуються дуже великою популярністю. Секрет полягає в доступній ціні і численних перевага. По-перше, вони мають антипригарне покриття. По-друге, вони повністю безпечні. І по-третє, покриття у них досить стійке, тому термін експлуатації обов'язково вас порадує.
  3. Тефлонові сковорідки. Ці сковорідки з'явилися не так давно, але вже встигли стати улюбленими у багатьох господинь. Їх основний плюс полягає в тому, що готувати їжу на них можна з мінімальною кількістю жиру, що дуже важливо для людей, які стежать за фігурою. Крім того, тефлон має антипригарні властивості, тому після готування сковорідка буде чистою і не доведеться відчищати з неї залишки продуктів. Однак не обійшлося і без мінусів. Тефлон - матеріал крихкий і при пошкодженні виділяє небезпечні речовини, які можуть потрапити в їжу. Тому при використанні такої сковороди потрібно строго дотримуватися правил експлуатації.
  4. Алюмінієві сковорідки. Такий різновид сковорідок був ще у наших бабусь, та й сьогодні їх купують досить активно. Вся справа в низькій вартості і довговічності. Вибираючи алюмінієву сковороду, зверніть увагу на її товщину, так як тонке дно і стінки швидко деформуються.
  5. Сталеві сковорідки. Сталь не вступає у взаємодію з їжею, тому страва приготовлена в такій сковороді буде повністю безпечна. Але для смаження цей вид посуду - не найкращий варіант. У сковороді з нержавіючої сталі найкраще тушкувати і томити страви, так вони виходять максимально смачними і корисними.

 

На що звернути увагу при покупці?

Якщо ви визначилися з видом сковорідки, то не забудьте врахувати і ії важливі параметри. В першу чергу, це розмір. Якщо у вас велика сім'я, немає сенсу купувати сковороду з невеликим діаметром. А ось для одного або двох осіб цілком вистачити маленької сковорідки, яка не тільки займає менше місця, але і коштує набагато дешевше. Крім діаметра, важливим параметром є висота бортиків. Оптимальним варіантом вважається 5 см, але ви можете вибрати більш глибоку сковорідку. Це тільки розширить сферу її застосування.

Також для багатьох людей важливим пунктом є наявність або відсутність кришки для сковороди. Не забудьте звернути увагу і на ручку. Якщо її можна відкрутити, то таку сковороду ви зможете використовувати не тільки на плиті, а й в духовці для запікання різних блюд.

І наостанок хочеться звернути вашу увагу на те, що треба враховувати сумісність плити і конкретного виду сковорідки. Так, якщо для газової плитки підходять всі різновиди, то для індукційної краще прочитати інструкцію.