Кавомолка ZCG 7325 (150 Вт) TM Zelmer Кавомолка ZCG 7325 (150 Вт) TM Zelmer 1 110 грн.

Потужність: 150 Вт. Матеріал корпусу: пластик. Об'єм: на 50 г.

Кавомолка ZCG 7325 B (150 Вт) TM Zelmer Кавомолка ZCG 7325 B (150 Вт) TM Zelmer 1 110 грн.

Потужність: 150 Вт. Матеріал корпусу: пластик. Об'єм: на 50 г.

Кавомолка ZCG 7425 (150 Вт) TM Zelmer Кавомолка ZCG 7425 (150 Вт) TM Zelmer 1 247 грн.

Потужність: 150 Вт. Матеріал корпусу, чаші і ножів: нержавіюча сталь. Об'єм: на 50 г.

Чашечка ароматної кави не тільки розбудить вас вранці, але і подарує заряд бадьорості і гарного настрою на цілий день. Справжні гурмани знають: щоб напій відповідав вашим очікуванням і не розчарував вас, потрібно трохи попрацювати. Важливо не тільки вибрати улюблений сорт зерен і відповідну кавоварку, а й правильно змолоти їх.

Типи кавомолок для дому та їх переваги

Змолоти зерна в порошок можна різними способами і за допомогою різних пристроїв. Існує три основних види млинів:

  • ручні механічні;
  • електричні ножові;
  • електричні жорнові.


Назва кожного типу говорить сама за себе, і у кожного з них є свої плюси.

  1. Ручний млин перетворює процес в магічний ритуал, що вимагає часу, певних зусиль і терпіння. Але ваші старання будуть винагороджені бездоганною якістю помелу, ступінь якого ви зможете самі регулювати. Така кава ідеально підходить для заварювання в турці і деяких кавоварках. Крім того, через низьку швидкості обертання зерна не перегріваються і не підгорають, зберігаючи свій оригінальний смак і неперевершений аромат.
  2. Ножові пристрої перемелюють зерна за допомогою ножів, які перебувають в ємності для засипання кави - їх ще називають ротаційними. Ступінь помелу безпосередньо залежить від часу роботи - чим довше, тим дрібніше. З огляду на те, що ножі рубають зерна, фракція може бути неоднорідною, хоча для заварювання, наприклад, в турці це не має ніякого значення. Зате ціна таких апаратів значно нижча жорнових.
  3. В основі жорнового механізму знаходяться жорна, за рахунок зміни відстані між ними регулюється ступінь помелу. В результаті того, що зерна не рубаються, а перетираються, можна домогтися будь-якого ступеня подрібнення порошку для різних видів напою - еспресо, капучіно, мокко і ін. Перевагою конструкції даного виду є також те, що вона має дві ємності - для зерен і для розмеленої кави.


Правильний вибір кавомолки - запорука дивовижного смаку і аромату

Сьогодні ручні млини в більшості випадків купують лише як стильний предмет інтер'єру, виключно для декору - у продажу є велика кількість раритетних антикварних моделей.

А ось щоб правильно вибрати електричний пристрій для використання за прямим призначенням, потрібно звертати увагу на основні параметри кавомолки.

Жорнові апарати можуть мати жорна двох видів:

  • циліндричні - швидкість обертання висока, відповідно, менше часу займає процес перемелювання, але їх перегрів може негативно відбитися на смакових характеристиках кави;
  • конічні - обертаються в 3 рази повільніше попередніх, внаслідок чого зерна не перепалюються.


Різним може бути і матеріал виготовлення жорен:

  • сталь;
  • чавун;
  • кераміка;
  • камінь.


Найбільш часто зустрічаються апарати зі сталевими і з керамічними жорнами.

В інтернет-магазині «До Кухні» ви можете купити кавомолки, що відрізняються по:

  • потужності - від 180 до 280 Вт: чим вона більше, тим вища швидкість обертання і, відповідно, більший обсяг продукту за менший час можна переробити;
  • матеріалом виготовлення корпусу - пластикові та металеві: зверніть увагу, що ножі і робоча чаша виготовлені виключно з високоякісної нержавіючої сталі;
  • обсягом матеріалу, що подрібнюється кави за 1 цикл - від 50 до 100 грам: вибирайте в залежності від числа осіб, на яких ви розраховуєте готувати напій.


Крім того, вироби мають стильний дизайн і оснащені додатковими корисними функціями і аксесуарами:

  • прозорою пластиковою кришкою;
  • з імпульсним режимом роботи;
  • з регулюванням ступеня помелу;
  • з функцією автоматичного блокування та т. д.


Купивши правильну кавомолку в інтернет-магазині «До Кухні», ви станете справжнім гуру в мистецтві приготування магічного напою.