Довжина леза: 17,5 см. Матеріал леза: нержавіюча сталь.
Довжина леза: 31 см. Матеріал леза: нержавіюча сталь.
Виготовлений з високовуглецевої сталі 1.4028 / X30Cr13. Довжина леза 20,3 см, товщина 2,0 мм. Зручна ергономічна рукоятка.
Як багато часу ми проводимо на кухні. Щоденне приготування різних страв вимагає наявності певних кухонних приладів, найбільш важливими з яких виступають кухонні ножі. Подрібнити зелень, м'ясо, навіть відрізати шматочок хліба без цього приладу Вам не вдасться. Без цих приладів, а також столових приборів просто неможливо уявити кухню.
На скільки важливий якісний кухонний ніж у руках господині
Як багато значить якість кухонного ножа. Він повинен володіти хорошими ріжучими властивостями і високою міцністю. При виборі цього приладу, слід також звертати увагу на геометрію клинка. Вважається, що хороший ніж повинен мати тонкий клинок, який в перетині являє собою трикутник, або клин з підведенням (більш міцний варіант). Рукоятка повинна бути зручною, без зайвих прикрас і неслизькою. Виготовлена з натуральних матеріалів, вона може потемніти, розм'якнути, увібрати запахи, тому часто сьогодні використовують сучасні пластики, міцні, практичні і легкі в догляді. Крім того, дуже важливо який матеріал виготовлення і якість гарту клинка. Важливо, щоб ніж не іржавів, не гнувся і не швидко тупився. Правильно обраний ніж стане незамінним помічником для будь-якої господині, оскільки зможе виконати різні завдання, пов'язані з нарізкою продуктів.
Отже спробуємо розібратися в тому, які бувають ножі і як зробити успішну і вигідну покупку.
Насамперед розділимо всі ножі на дві основні групи:
- за матеріалом виготовлення;
- по призначенню.
Лезо ножа виготовляють із сталі, титану, кераміки. Найчастіше у виробництві якісного леза використовується високовуглецева сталь з вмістом вуглецю близько 1,2%. Щоб зробити сталь нержавіючої, додають нікель, міцною і високостійкою - хром, твердою - ванадій.
Останнім часом в моду увійшов матеріал - кераміка. Такі ножі легкі і практично не тупляться. Але в той же час вони не настільки міцні як сталеві.
За вибором матеріалу ручки теж є певні особливості. Металева ручка більш міцна, але може бути слизькою в жирних руках. В цьому відношенні краще ручка дерев'яна, але такі ножі не рекомендують мити в посудомийній машині.
За призначенням ножі бувають:
- Кухарський ніж або як його ще називають шеф-ніж. Це найпоширеніший різновид даного інструменту, який характерний широким, заокругленим лезом. За рахунок чого спосіб нарізки проводиться накатом, а ширина леза дозволяє використовувати ніж як лопатку. Японський варіант називається Сантоку. У цього варіанта більш пологий вигин леза за допомогою якого нарізка проводиться методом ковзання вперед і вниз.
- Хлібний ніж має пряму форму з зазубреним лезом і використовується як пила.
- Овочевий ніж використовується для чищення картоплі або інших овочів і відрізняється малими розмірами. Лезо може бути як прямим так і зігнутим або хвилеподібним.
- Ніж для нарізки або слайсер. Застосовується для нарізки готового м'яса, птиці, риби, сиру або ковбас. Це легкі, вузькі і тонкі ножі. Крайка леза даного інструменту може бути прямою або пилкоподібною. За допомогою такого ножа можна також успішно нарізати овочі і фрукти.
- Обробний ніж з довгою вузького леза з гострим кінцем від 12 до 18 сантиметрів. Використовується для оброблення сирого м'яса, птиці та за рахунок форми здатний відокремити м'ясо від кістки у важкодоступних місцях.
- Сікач або топірець. Дані інструменти призначені для різання великих шматків м'яса, дрібних кісток. За допомогою їх можна наприклад розрубати качан капусти або приготувати рубаний фарш. Звертаємо вашу увагу, що для оброблення мороженого м'яса або кісток краще використовувати більш міцний топірець. Тверда сталь гостра, але тендітна. Використовуючи більш ніжний сікач легко його зіпсувати.
Купити кухонні ножі хорошої якості - це економія сил і часу
Якісні кухонні ножі, всілякі кухонні набори допоможуть приготувати кулінарні шедеври досить швидко і без докладання особливих зусиль. У справжньої господині хороші ножі кухонні і все необхідне має завжди бути під рукою. Вигідно купити набір ножів, так як це в результаті буде дешевше. Вони зручно розміщуються на стильній магнітній планці або підставці.
Додайте такий набір на кухню і час приготування їжі буде максимально зручним і швидким.
Зручності та вигоди купити набір ножів кухонних в інтернеті
У нашому інтернет-магазині Ви зможете для себе придбати ножі кухонні, купити набір ножів, вибрати кухонні набори і купити кухонні прилади, просто не виходячи зі стін власного будинку. Це швидко, зручно і комфортно. Абсолютно вся наша продукція високоякісна, надійна, міцна і довговічна. Особливо Вас порадують демократичні ціни. Поспішайте придбати все необхідне для своєї кухні прямо зараз.