Внутрішній об'єм: 20 л. Діаметр піддону: 25,5 см
Внутрішній об'єм: 20 л. Діаметр піддону: 25,5 см
Внутрішній об'єм: 20 л. Діаметр піддону: 25,5 см
Сучасна кухня в будь-якому будинку буквально «нафарширована» всілякими електронними пристроями, побутовою технікою і пристосуваннями. Вони суттєво економлять наш час, полегшують працю і додають блюдам дивовижні смакові якості. Одним з таких незамінних кухонних приладів є мікрохвильова піч.
Основні функції і принцип дії мікрохвильовки
Вся магія всередині пристрою відбувається завдяки випромінюванню надвисокої частоти (СВЧ). Вона проникає в їжу, викликаючи коливання молекул води, в результаті чого продукти нагріваються. Переваги пічки полягає в тому, що:
- завдяки швидкому дії СВЧ-хвиль страви розігріваються в лічені хвилини;
- розігрів відбувається не на поверхні продуктів, а по всьому об'єму;
- в їжі зберігаються всі смакові якості і вітаміни;
- пристрій оснащений надійною системою захисту людини від СВЧ-хвиль.
Основними функціями цієї незамінної техніки є:
- розморожування;
- швидке розморожування;
- розігрів;
- повільне і швидке приготування;
- підтримання страви в гарячому стані.
Сучасні печі оснащуються додатковими функціями, значно спрощують процес готування і догляду за мікрохвильовкою:
- очищення парою;
- видалення запаху;
- приготування на пару;
- звуковий сигнал;
- автоматичне приготування (програмування пристрою);
- затримка пуску;
- блокування (корисна, якщо в сім'ї є діти) і багато інших.
Залежно від конструктивного наповнення, СВЧ-печі відносяться до трьох типів:
- звичайні;
- з грилем;
- з конвекцією.
Гриль допоможе домогтися утворення хрусткої, рум'яної скоринки на м'ясі, овочах, рибі. Він може бути:
- кварцовий - у верхній частині камери знаходиться прихована кварцова лампа;
- теновий - нагрівальна трубка може розташовуватися вгорі або бути рухливою для підігріву з різних сторін;
- вугільний - нагрівач розміщуеться поряд з кварцовим Теном, виділяючи додаткове тепло.
Режим конвекції за допомогою вентилятора забезпечує нагнітання гарячого повітря, рівномірний обдув страви з усіх боків, що також сприяє утворенню апетитної скоринки.
Розумна мікрохвильовка: вибираємо правильно
В інтернет-магазині «До Кухні» ви можете купити СВЧ-печі для приготування, розморожування і розігріву будь-яких продуктів:
- з великою кількістю різноманітних програм роботи;
- з грилем;
- таймером;
- звуковим сигналом, блокуванням і т. д.
При виборі агрегату зверніть увагу на наступні параметри.
- Потужність. У паспорті пристрою вона вказана окремо для гриля і для СВЧ-хвиль. Пічки мають кілька рівнів регулювання потужності в залежності від обраної функції. Наприклад, для розморожування досить 150-300 Вт, а для швидкого приготування - 800 Вт.
- Обсяг камери. Вибирайте виходячи з кількості їжі, яку ви збираєтеся готувати. Якщо піч вам потрібна для розігріву їжі або гарячих бутербродів на сніданок, то цілком підійдуть маленькі обсяги 15-19 л. Для великої родини і пишних застіль знадобляться печі місткістю 23 л і більше.
- Внутрішнє покриття камери. У сучасній техніці використовується інноваційне високотехнологічне антибактеріальне покриття. Воно має високу міцність, гладкість, зберігає більшу кількість тепла, легко чиститься. Крім того, зустрічаються покриття з нержавіючої сталі і емальовані.
- Тип управління. Апарати з механічним типом найбільш прості в експлуатації, мають дві рукоятки, одна з яких задає потужність або режим роботи, а друга включає таймер. Кнопкові моделі мають екран і кнопки, що дає можливість програмування. Сенсорні варіанти схожі на попередній тип, тільки панель управління абсолютно плоска, має стильний вигляд і легко миється.
В інтернет-магазині «До Кухні» ви можете купити моделі СВЧ-печей різних габаритів, що дасть вам можливість комфортно вписати їх в будь-який простір кухні - встановити самостійно, підвісити на стіну або вмонтувати в меблі.