Об'єм: 1,6 л. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Ручка: бакеліт. Нержавіючий обід. Країна виробник: Сербія Metalac.
Об'єм: 1,6 л. Діаметр: 16 см. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac. Колір емалі: кремовий.
Об'єм: 1,85 л. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Нержавіючий обід. Країна виробник: Сербія Metalac.
Об'єм: 1,85 л. Діаметр: 16 см. Матеріал: цільно лита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac. Подарункова упаковка.
Об'єм: 1,0 л. Матеріал: цільнолита емальована сталь. Країна виробник: Сербія Metalac. Колір емалі: червоний / чорний.
Ковші - невеликі каструлі з довгими ручками, що дозволяють значно полегшити користування кухонним начинням. Такий посуд зручний в експлуатації. У ньому підігрівають суп, готують соус, кашу, варять картоплю, яйця і овочі. Він нагрівається швидко і рівномірно, через що їжа не підгорає.
Особливості емальованих ковшів
Одним з найважливіших переваг емальованого посуду є його екологічність. Метал покривають спеціальним захисним шаром, що представляє собою скло. Використовувати таке начиння слід акуратно, оскільки сильні удари провокують появу тріщин і відколів.
Емаль інертна по відношенню до продуктів. Відсутні небажані хімічні реакції. Важкі метали не мігрують в їжу, так що можете не побоюватися за своє здоров'я. Сталь буде взаємодіяти з їжею тільки при появі відколів. Тоді варто не зволікати і купити новий ківш.
Якісним вважається посуд з товстим дном. Він рівномірно прогрівається, через що забезпечується оптимальний процес приготування страв. Ковші не призначені для тушкування і смаження, оскільки продукти пригоряють на дно. Зате в усьому, що стосується варених страв, вони універсальні.
На ринку зустрічається чимало декоративних ковшів з різними малюнками і візерунками. Також вражає різноманітність кольорів. Можете підібрати модель з сучасним або традиційним оформленням. Такий посуд органічно доповнить дизайн кухні, привнесе в нього риси оригінальності і затишку, стане своєрідною прикрасою, через що господарям буде приємно займатися кулінарією.
Купівля емальованого ковша
Вирішивши придбати ківш, зверніть увагу на наступні деталі:
- Матеріал ручки. Віна може бути виготовлений з високоміцної пожаробезопасної пластмаси (не підходить для використання в духовці) або металу (чавун, сталь, алюміній), що має тільки один недолік - висока теплопровідність. Також зустрічаються комбіновані варіанти, в яких чавунна, сталева або алюмінієва основа покрита теплоізоляційним шаром, що запобігає опікам. Дерев'яні варіанти виглядають ефектно, однак чутливі до високої температури і вологи.
- Моделі з кришкою з прозорого матеріалу зручні, оскільки ви зможете оцінити стан страви, не заглядаючи всередину ковша. Крім того, скло має меншу чутливість до абразивних миючих засобів в порівнянні з металом, хоча і є більш крихким.
- Розмір підбирайте залежно від особливостей плити і обсягу їжі. Найбільш популярними є ковші на 1 / 1.5 / 2 літра. Зустрічаються варіанти на 5 і більше літрів. Купивши набір посуду різного розміру, ви будете мати під рукою кухонні інструменти на всі випадки життя.
- Невисока ціна не завжди говорить про погану якість. Можна підібрати непоганий варіант українського виробництва, який буде дешевше імпортної продукції за рахунок відсутності транспортних витрат.
Скориставшись каталогом інтернет-магазину «До Кухні», ви зможете швидко підібрати підходящий ківш. За консультацією можна звернутися до чуйних консультантів.