Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Юшка Кутузівска

Нижче я розповім, чим уха відрізняється від рибного супу. І чому це чоловіча робота. Заздалегідь прошу жінок пробачити мене за упереджене ставлення, але багатьом з них "Ну, не зрозуміти тонкощів цього рецепта;)"

Отже, друзі, юшка. справжня :)

Знайдуться критики, які оскаржать мій рецепт справжньої юшки. Скажуть: "Справжня готується з трьох сортів риб", або "Для справжньої юшки потрібно спочатку зварити півня або курку". І вони будуть по своєму праві.

Але, якщо ви помітили, я вважаю за краще прості рецепти. А все геніальне - просто :)

З розрахунку на казан об'ємом 6-8 л води нам знадобиться:

 

1. Риба (судак) - 1,5 кг            5. Корінь петрушки (не обов'язково).                   9. Часник - 4-5 зубків. Кріп, петрушка.

2. Картопля - 6-8 шт.               6. Сіль - 1-2 ст.л (додавайте до смаку).               10. Лавровий лист, запашний перець.

3. Морква - 1 шт.                      7. Паростья кропу або насіння кропу.                   11. Рослинна олія - ​​1 ст.л.

4. Цибуля - 1 шт.                      8. Гіркий перець - 1 стручок.                                  12. Горілка - 50 гр.

 

Цю юшку я готував на дачній ділянці, тому риба з супермаркету, а імпровізована плита була споруджена з цегли.

Основне в юшці, звичайно ж, риба. Риба має бути свіжа (охолоджена, але не морожена) і її треба добре почистити, видаливши очі і зябра.

В даному випадку у нас судак 1,5 кг. При цьому обсяг казанка 6 л.

Ще пару слів про рибу. Риба має бути хижа (судак, щука, окунь, сом, осетер). З усіх перерахованих я віддаю перевагу судаку або окуню. Якщо скомбінувати і додати до судака "линок" (лин), вуха буде дуже навариста. Ну і, звичайно ж, осетер поза конкуренцією. Юшка з осетра вважається царською.

Чим же уха відрізняється від рибного супу? Уха готується тільки на багатті. Крім того, що вона повинна "пройтися" димком, процес приготування - це, свого роду, ритуал, в якому задіяно не тільки кулінарну майстерність, а й душа. Все подібне, що готується на плиті - це рибний суп :)

Заливаємо казан на 2/3 водою і ставимо на вогонь. Якщо перша запорука успіху - це риба, то на другому місці правильне підтримування багаття. Великий вогонь потрібен тільки двічі. Перший раз, коли закипає вода, другий - щоб закипіла вуха після того як ми завантажимо рибу. Середній вогонь потрібен коли буде закипати вода після завантаження овочів. Весь інший час юшка вариться на мінімумі! Практично на вугіллі! Це називається "Юшка повинна нудитися".

Поки вода закипає, чистимо картоплю, моркву, цибулю і корінь петрушки. Картоплю нарізаємо великими шматками. Якщо нарізати дрібно, вона швидко розвариться і перетворитися в кашу. Круглі форми естетично виглядають в тарілці. Для нарізування зручно використовувати підстилку Granchio, дуже зручно, зігнувши її, завантажувати нарізані овочі в казанок.

Як тільки вода закипіла, завантажуємо овочі і солимо.

Підкидаємо трохи дров, щоб вода закипіла. Кидаємо насіння кропу, попередньо зав'язавши його в бинт або марлю. Завантажуємо лавровий лист 3 шт і запашний перець.

Буквально через кілька хвилин в киплячу воду завантажуємо рибу.

Звертаю увагу, що весь процес досить динамічний, інтервали між завантаженнями займають лише по кілька хвилин. Все творіння укладається максимум в півгодини. Якщо ви затягнете процес, то у вас розваряться овочі, особливо картопля. Пробуйте періодично юшку на сіль і перець. Якщо перець почав проявлятися в смаку, гіркий перець потрібно виловити, аналогічно насіння кропу та лавровий лист (можуть давати гіркоту). Всі інгредієнти у вас повинні бути під рукою. Завчасно покладіть в багаття цурку. Поріжте тонкими скибочками часник і зелень (петрушка і кріп).

І ось тут спеціально для чоловіків, наші улюблені жінки нас можуть не зрозуміти. У вас з'явилося 10-15 хвилин, які потрібно витратити з користю. Налийте чарчину горілки собі і товаришеві і з почуттям "пропустіть" її. Кажуть, що заїдати в цьому випадку - поганий смак. Але це вже на ваш розсуд.

Можна повторити, але не більше двох разів :)

Після завантаження риби потрібно дати юшці повільно покипіти 10-15 хвилин. Потім додати часник, рослинне масло (можна вершкового) і хлюпнути грам 50 горілки.

Далі елемент "шоу". Те поліно, яке ми завчасно розпалили, тушимо в юшці. Занурюйте сміливо всю обвуглену частину.

Дістаньте насіння кропу і цибулю. Засипте зелень. Накрийте казанок кришкою і дайте юшці нудиться хвилин 15, поки буде сервіровано стіл.

Рибу краще дістати на окрему тарілку або ломати її ложкою прямо в казані. На роздачі, звичайно ж, ви. Роздаєте наповнені тарілки і знімаєте оплески :)

Смачного.

Додати коментар