Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Фруктово-ягідний торт

Цей торт надзвичайно легкий в приготуванні. Завдяки невеликій кількості тіста він не є занадто калорійним, а можливість кожного разу варіювати різновиди фруктів та їх кількість надає йому кожного разу особливого смаку та неповторності.

Для тіста:

  • 50 грам вершкового масла кімнатної температури (можна і маргарину, якщо ви його вживаєте) 
  • 50 грам цукру
  • 2 яйця курячих (якщо вам не можна їх вживати, візьміть 10 перепелиних)
  • 150-200 грам борошна (раніше користувалась Макфа, зараз перейшла на борошно пшеничне від Київмлин)
  • 1 чайна ложка розпушувача (користуюсь Dr.Oetker)

Крем:

  • 50 мл вершків 33%
  • 50 грам цукру
  • 150 грам творожного сиру (найчастіше беру Almette, смачно з  Філадельфія)

Желе

  • ваше улюблене 1 стакан

      Мяке масло розтерти з цукром, додати яйця, перемішати. Тепер додаємо розпушувач та борошно. Розпушувач все ж таки краще спочатку змішати з борошном, йому це подобається більше :).  150 грам сміливо додавайте відразу, а решту вже по ситуації. Тісто сформуйте в колобок, замотайте в плівку та покладіть на хвилин 15 до холодильника.

      Форму змастити маслом. Моя  роз'ємна форма має розміри 27см в діаметрі та 3 см по висоті борта. Тісто викладаємо в форму, формуємо бортики якомога вищі . Зверніть увагу, аби на стику дна та борта не було забагато тіста. Зверху на тісто застилаємо бумагу для випічки та повністю засипаємо квасолею. Вона не дасть тісту занадто підійти при випічці. Випікаємо біля 20 хвилин при температурі 180°. За хвилин 7 до кінця випікання зніміть пергамент з квасолею, аби середина гарно пропеклася. Колір готового коржа по центру все ж має бути світлий, а ось краї гарного золотистого кольору.

      Тепер готуємо желе. Якщо користуєтесь готовим, зменшіть дозу води, вказану в інструкціі на упаковці. Найчастіше я беру пакетик апельсинового желе Мрія. Спочатку в 250мл гарячої води розводжу ложку розчинного желатину  цього ж виробника, проціджую та додаю туди желе. Нехай воно холоне, а ми займемось кремом.

       Для крема змішуємо всі складові та змащуємо корж. А ось тепер даємо волю фантазії та викладаємо фрукти і ягоди. Зверніть увагу, що вони будуть не просто прикрасою торта, а задаватимуть тон всій смаковій палітрі вашого десерту. Тому раджу класти їх якомога більше. Наприклад, мандарин та нектарин я викладаю дуже великими дольками. Полуницю, якщо вона маленька, не ріжу. 

Особливо симпатично виходить, якщо по краю викласти порізані навпіл виноградинки, а в центрі можна вже міксувати фрукти як загодно.

Гарно смакує таке ягідне поєднання, як шовковиця, лохина (голубика) та чорниця.

Охолодженим желе пошарово заливаємо  заливаємо торт. Кожному шару даємо трохі загуснути. Бажано, аби желе потрапило на кожен фрукт, хоча воно і не вкриє їх повністю. 

Підказки:

- можна спекти одразу кілька коржів. Вони добре зберігаються та стануть у нагоді для частування неочікуваних гостей;

- з цього тіста за тим же принципом можна приготувати маленькі тістечка з фруктами.

Готуйте в задоволення!

 

 

 

Додати коментар