Медові реберця
Вітаю, друзі.
Сьогодні готуємо медові реберця. Страва не для вегетаріанців. Ну, а для любителів м'ясного, та ще в хорошій компанії, повірте, це свято.
Нам знадобиться:
- Реберця свинні - 2 кг.
- Апельсин - 2 шт.
- Гірчиця - 1 ст.ложка.
- Сіль - 1 ст. ложка.
- Цукор - 1 ч.ложка.
- Олія соняшникова - 1 ст.ложка.
- Часник - 6-7 зубків
- Мед - 6 ст. ложок.
- Перець мелений.
Ребра потрібно помити під холодною водою і трошки підсушити (дати воді стекти). Нарізаємо порційно, солимо і перчимо.
Далі готуємо маринад. Знімаємо цедру з двох апельсинів. Особисто для мене це найскладніша частина процесу. Можна використовувати ніж для цедри, можна використовувати Овочечистка, я ж мучився звичайним ножем, при цьому ніж повинен бути гострим. Фокус в тому, що цедру потрібно знімати дуже тонко, щоб не зачепити білу частину апельсина. Біла м'якоть під цедрою дає гіркоту. Якщо все правильно зробити, апельсин залишиться злегка оранжевий, але ніяк не білий.
Вичавлюємо з апельсинів сік. Цедру і часник дрібно нарізаємо висипаємо в сік, додаємо сіль і цукор по чайній ложці, столову ложку гірчиці, столову ложку соняшникової олії, перець, все перемішуємо.
Заливаємо реберця маринадом і залишаємо на дві години. Втім якщо вони будуть стояти ніч, то гірше не буде :) Апельсини бувають соковиті, бувають менш соковиті. Від соковитості залежить кількість рідини. Чи не турбуйтеся якщо маринад не покриває реберця повністю.
Протвень духовки укриваємо папером для випічки і викладаємо реберця. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку.
Через 30 хвилин змащуємо реберця медом за допомогою кондитерської кісточки (якщо мед зацукровані, його потрібно підігріти). Знижуємо температуру до 200 градусів і ставимо в духовку. Через 15 хвилин реберця потрібно перевернути, змастити медом і поставити в духовку ще на 15 хвилин. Ось така краса виходить.
Смачного :)