Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Медові реберця

Вітаю, друзі.

Сьогодні готуємо медові реберця. Страва не для вегетаріанців. Ну, а для любителів м'ясного, та ще в хорошій компанії, повірте, це свято.

Нам знадобиться:

  1. Реберця свинні - 2 кг.
  2. Апельсин - 2 шт.
  3. Гірчиця - 1 ст.ложка.
  4. Сіль - 1 ст. ложка.
  5. Цукор - 1 ч.ложка.
  6. Олія соняшникова - 1 ст.ложка.
  7. Часник - 6-7 зубків
  8. Мед - 6 ст. ложок.
  9. Перець мелений.

Ребра потрібно помити під холодною водою і трошки підсушити (дати воді стекти). Нарізаємо порційно, солимо і перчимо.

Далі готуємо маринад. Знімаємо цедру з двох апельсинів. Особисто для мене це найскладніша частина процесу. Можна використовувати ніж для цедри, можна використовувати Овочечистка, я ж мучився звичайним ножем, при цьому ніж повинен бути гострим. Фокус в тому, що цедру потрібно знімати дуже тонко, щоб не зачепити білу частину апельсина. Біла м'якоть під цедрою дає гіркоту. Якщо все правильно зробити, апельсин залишиться злегка оранжевий, але ніяк не білий.

Вичавлюємо з апельсинів сік. Цедру і часник дрібно нарізаємо висипаємо в сік, додаємо сіль і цукор по чайній ложці, столову ложку гірчиці, столову ложку соняшникової олії, перець, все перемішуємо.

Заливаємо реберця маринадом і залишаємо на дві години. Втім якщо вони будуть стояти ніч, то гірше не буде :) Апельсини бувають соковиті, бувають менш соковиті. Від соковитості залежить кількість рідини. Чи не турбуйтеся якщо маринад не покриває реберця повністю.

Протвень духовки укриваємо папером для випічки і викладаємо реберця. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку.

 

Через 30 хвилин змащуємо реберця медом за допомогою кондитерської кісточки  (якщо мед зацукровані, його потрібно підігріти). Знижуємо температуру до 200 градусів і ставимо в духовку. Через 15 хвилин реберця потрібно перевернути, змастити медом і поставити в духовку ще на 15 хвилин. Ось така краса виходить.

 

Смачного :)

Додати коментар