Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Плаття в горохи або каструля в горохи?

      Каструля в горошок або плаття в горошок? Напевно, у вас в будинку знайдеться щось в горошок? Футболка або блуза в шафі? Кружка або каструля на кухні? Ну і вже точно щось було в дитинстві. Адже горошок ніколи не виходив з моди і зараз знову на піку своєї популярності. І не тільки в одязі. Хоча вперше він з'явився саме на тканині. Складно визначити точну дату. Стаття американського літературного журналу, що розповідає про цей принт polka dot, датована 1954 роком. Але існує  фото ще 1865 року, де відображена проста жінка в блузі в горох.

   

  1950-ті роки стали найбільш значущими роками в історії популярності цього принта. У 1947 році Christian Dior випускає цілу колекцію суконь в горох. І це стало революцією в світі моди. Імениті дизайнери в цей період створюють неймовірно красиві і грайливі колекції з використанням горошку. Світові зірки одягаються в блузи і сукні із візерунком polka dot. Їм із задоволенням і не меншою грайливістю вторять домогосподарки. Особливо в Америці. У 1951 сама Мерілін Монро позує на світлинах в роздільному купальнику в горохи і робить цей візерунок ще більш популярним. Та що там говорити, якщо навіть чоловічі краватки і сорочки в горошок розкуповуються моментально.

  

 

   Потім були 1970, коли навіть жінки-поліцейські Лондона отримали нову форму з блузами в горох. Заради справедливості варто сказати, що таке використання принта було визнано абсолютно недоречним, оскількци посил, який випромінює polka dot, це оптимізм, веселість і невинність. Тому така поліцейська форма проіснувала недового.

 

      У 1980-х горох йде з лідируючих позицій в одязі, але аксесуари в горошок є в гардеробі кожної модниці - хустки, пояси, обручі для волосся. 2008 став роком нового злету популярності принта. Країною відродження стала Великобританія. В горошок одягнули навіть подружку Мікі Мауса. Стильне плаття в горох героїні Джулії Робертс у фільмі "Красуня" стало мрією багатьох модниць.

      Така мода на горох відстежувалася і у виробників посуду. Пам'ятайте бабусин бідон для молока або мамині червоні чашки в білі горохи? А набори каструль в горохи? Сьогодні такий вживаний посуд з радянського минулого можна купити на іноземних сайтах за ціною від 20 доларів. А можна купити і новий. Багато виробників, зокрема Metrot Metalac Сербія, Epos Новомосковськ Україна, випускають посуд з таким принтом, намагаючись надати їй індивідуальність і зберегти актуальність. Так як же відчуває себе горошок сьогодні? Модно, модно і ще раз модно! Вічна класика, яка завжди буде актуальна. У посуді, в тому числі. Повірте, ваша кухня теж має право бути модною, веселою і пустотливий. Щоб готувалося в задоволення!

   

Додати коментар