Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

М'ясо, запечене в духовці

Рецепт м'яса від інтернет-магазину До Кухні. 

Для приготування запеченого м'яса вам буде потрібно:

 

  1. Свинна вирізка (біточное м'ясо), можна на порібнині - 2 кг.
  2. Сіль - 1 столова ложка.
  3. Часник - одна головка середнього розміру.
  4. Лавровий лист - три середніх листочка.
  5. Набір спецій "Для м'яса".

Спеції до мяса

Хоча м'ясо для шашлику і барбекю мити не рекомендують, можливо, через термообробку на відкритому вогні, нашу вирізку я рекомендую сполоснути під холодною водою.

Вирізка свинна

Поки вода стікає, чистимо часник. Частина часнику нарізаємо тонкими шматочками для шпігування (приблизно три зубки), решту часнику ріжемо дрібно для натирання м'яса зверху. Спеції я, звичайно, купую на ринку, в м'ясному павільйоні. Можна купити упаковку в маркеті, головне, щоб це була не хімія, а трава.

Спеції до свинини

М'ясо, що стекло рясно солимо і починаємо шпигувати шматочками часнику з лавровим листом. Для цього робимо проколи ножем глибше, ніж до середини шматка, розширюємо отвір пальцем, поглиблюючи його на 3-4 см, і засовуємо начинку. На такий шматок м'яса у мене виходить 10 проколів.

Мясо з часником

Далі натираємо м'ясо подрібненим часником зверху і щедро посипаємо спеціями. Спеції потрібно притискати рукою до м'яса, щоб вони добре пристали. Таким чином м'ясо виглядає як в паніровці. Після цього перекладаємо заготовку в відкриту форму для запікання з жароміцного скла.

Мясо в спеціях

Заготовлене м'ясо має постояти мінімум години чотири. Для цього закриваємо форму харчовою плівкою і ставимо в холодне місце.

Мясо під плівкою

М'ясо, запечене в духовці я готую на Новий Рік. Вірніше для компанії гостей на 1 січня. Тому у мене воно буде стояти у вигляді заготовки більше доби, але це тільки поліпшить смакові якості готового продукту. М'ясо також відмінне блюдо на Різдвяні свята, так само як з будь-якого іншого приводу.

Запікати м'ясо потрібно на нижньому рівні духовки при температурі 180-200 градусів протягом 1,5-2 годин (попередньо знявши плівку, звичайно :) І не лякайтеся, якщо воно підгоратиме зверху.

Фотографії готового продукту слідують ...

Запекти мясо

Це м'ясо запікалося 1,5 години при температурі 180 градусів. Щоб переконатися в готовності, проткніть м'ясо зубочисткою. Якщо витікає рідина прозора - м'ясо готове, якщо витікає рідина червоного кольору - необхідно смажити далі.

Печене мясо

Вийшло соковите і смачне.

Смачного :)

Додати коментар

Скажіть на якому режимі пекти в електричній духовці

Рецепт супер пробувала і навіть порадила цей рецепт іншим. Ставлю ⭐⭐⭐⭐⭐ й також рідні. Дякуємо за рецепт. Читаю і вже є бажання приготувати