Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Каре ягняти на грилі

Нехай пробачать мене мої друзі вегетаріанці, але цей рецепт знову для гурманів-м'ясоїдів. Хоча роздуми на цю тему підштовхують мене в найближчому майбутньому викласти що-небудь отаке овочеве))

Чуть-чуть філософії. Чому баранина?

Не претендую на істину в першій інстанції, але є така теорія, що баран перед смертю не відчуває страху. Відповідно, м'ясо барана не має цього негативного коду. Може, тому такі "безстрашні народи Кавказу", у яких це м'ясо становить основу раціону харчування))

А якщо без філософії, то прихильники баранини стверджують, що відчувають себе краще, вживаючи саме баранину і це для прихильників і тих, хто сумнівається, напевно, найважливіший аргумент.

 

Для приготування каре ягняти на грилі нам знадобиться:

м'ясо (биток або по іншому вирізка на кістці) - 2 кг
сіль - 1-2 ст. ложки
лимон - 1 шт.
набір східних спецій (сванська сіль, зіра, чебрець, базилік, каррі, паприка, куркума, хмелі-сунелі, майоран) обсяг - 0,5-1 стакан.


Наш рецепт простий, хоча продукт при цьому неперевершений, основу успіху становить правильне м'ясо.

М'ясо ягняти

Як визначити правильне м'ясо? Колір, запах, товщина кістки, товщина і кількість прожилок.

Каре - це биточная частина ягняти на порібнині. Колір - ніжно рожевий, неможливо щоб був червоний. Запах - відсутній. Кістка тонка, прожилки дрібні і не поділяють явно биток на частини.

М'ясо потрібно нарізати порційно по кістці, посолити, видавити лимон і посипати спеціями.

Спеції до ягняти

Друга важлива складова успіху - це зіра. Зіра - це спеція, яка саме у баранини знімає зайве в смакових якостях. Спеції я купую на ринку у "хороших продавців" з дружніх теплих республік - держав. Сванська сіль - це вже суміш, яку готують постачальники спецій. Я купував її в Києві, Житомирі, сподіваюся, що її можна купити в будь-якому місті на ринку або в кіосках, де смажать лаваш, хачапурі і продають соуси.

Морочитися з спеціями не треба. Досить попросити продавця приготувати набір для ягняти на грилі і звернути увагу на зіру.

Ягня в спеціях

М'ясо складаємо в миску або каструлю і даємо йому час ввібрати спеції - години 2-4. Оптимальний варіант купувати свіже м'ясо вранці, щоб до обіду або до вечора його можна було готувати на грилі. Для цього процесу використовуємо решітку для гриля.

Решітка для грилю

Каре ягняти готується на вугіллі без відкритого вогню. Для вугілля краще використовувати дубові дрова. До 15 хвилин, і ...

Каре ягняти на грилі

Смачного! ))

Додати коментар