Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Як вибрати мультиварку і навіщо вона потрібна.

Я люблю готувати. Смачно і швидко. Так, щоб догодити всім і кожен думав, що це саме для нього. Я ненавиджу стояти біля плити. Довго і кожен день. З ранку до вечора гриміти сковорідками, шуміти комбайном і блендером, приводячи кота в стан бойової готовності. Навколо так багато всього, на що постійно не вистачає часу. І це дилема, яку треба було вирішувати. Ви пам'ятаєте, коли з'явилися перші мікрохвильовки? Це було рішення. Це було швидко, але несмачно. Більш того, до цих пір ведуться суперечки, наскільки це здорово. Потім прийшли пароварки. Ура! Мій знайомий дієтолог двома руками «за», молоді мами приймають їх як «must have» і вони мають рацію, але мені все одно чогось не вистачало. І ось! Здійснилося! З приходом ХХI століття світ отримує мультиварку! Чудо техніки, вже вибачте за пишномовність, але мене зрозуміють багато хто!

        Тепер мені не треба стояти біля плити, боячись втратити момент закипання. Не потрібно стежити за часом, контролюючи потрібний момент для закидання чергового інгредієнта в блюдо. Я просто нарізаю все і закладаю ... І живу повним життям, займаюся собою, дітьми, просто відпочиваю. Не буду лукавити, є страви, які я ніколи не захочу довірити жодному агрегату. Могла б, але не буду. Вони символічні для нашої сім'ї, в них повинна бути моя душа, моя родзинка, навіть якщо пригорить або пересмажиться, що на крайній випадок теж можна вважати родзинкою і що неможливо в мультиварці.

        Як це часто трапляється, першу мультиварку я вибрала не зовсім вірно. Тепер я знаю, що при покупці треба обов'язково враховувати ряд особливостей і пристрастей вашої родини.

         По-перше, треба звернути увагу на об `єм каструлі. Вона обмежить максимальний об `єм їжі, що готується і в той же час в ній не можна готувати менше чверті заявленого об `єму. Найзручниший варіант 3,5-4,5 літрів. Мультиварку об'ємом більше 5 л варто вибирати в тому випадку, якщо ви плануєте готувати на 5-8 чоловік.

          По-друге, зверніть увагу на потужність. Чим більше потужність, тим менше потрібно часу для приготування їжі. Найпоширеніші варіанти від 500 до 1400Вт.

          Далі. Мультиварка не дозволить активно втручатися в процес приготування. Тому продумайте весь рецепт і нічого не забувайте.

           Тільки каструля є єдиною деталлю, яку можна мити в посудомийній машині. Клапани, функцією яких є випуск пари, при активному використанні, можуть засмічуватись. Тому їх теж потрібно мити регулярно. Якщо клапани прикриваються екраном, періодично знімайте його і прочищайте. І не користуйтеся для чищення засобами, що містять абразивні частинки і кислоти. Адже всі чаші мультиварок мають антипригарне покриття. Чим більше шарів покриття, тим довший термін їх служби. Питання в ціні. Хоча чаші можна придбати нові, коли стан їхнього покриття перестане вас влаштовувати.

           На сьогоднішній день практично будь-яка пароварка має наступні програми:

  • Варка
  • Варка макаронів
  • Тушіння
  • Жарка / випічка
  • Рис / гречка
  • Плов
  • Йогурт

Також є додаткові програми: варіння на пару, підтримування теплим, розігрів, відстрочка приготування.

Рішення за вами. І насолоджуйтеся життям! Витрачайте час на те,що приносить вам істинну насолоду!

Додати коментар