Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Чому на емальованому посуді є чорні крапки і чому це не є браком.

Чому на емальованих каструлях є чорні «острівці». Заготовки для емальованого посуду робляться з маловуглецевої сталі, а потім покриваються шаром грунтовки. Її роль дуже важлива - вона закриває доступ до металу.

І навіть якщо в деяких місцях емаль не повністю покриє каструльку або якесь складно доступне місце покриє тонким шаром, їжа не буде стикатися з металом і захист від іржі забезпечений.

Грунтовка має темний колір і може просвічувати крізь шари емалі, особливо світлі, або ж виднітися невеликими темними острівцями в місцях незалива. Таке часто можна спостерігати на виробах тих виробників, які наносять емаль методом занурення. Крім того, у відкриту ємність з емаллю для занурення потрапляють окалини, які залишаються на виробі у вигляді точок/мушок. Молодих господинь це іноді призводить до замішання, а ось досвідчену і уважну господиню, що має в своєму арсеналі не одну емальовану каструлю, складно збентежити такими моментами. Вони знають, що занурення дає більш товсті шари емалі, але не дає ідеально рівномірного покриття, так як при сушінні емаль може стікати, залишаючи якісь місця незалитими. Тут вже нічого не поробиш, така технологія ... При цьому також може бути зрушення або розрив деколі (малюнку). АЛЕ це не брак !!! 

Існує й інший спосіб заливки емаллю, який дає рівномірне покриття і практично дозволяє уникати «недоливів». Заливка емаллю у ТМ Metalac проводитися за допомогою більш дорогого устаткування, яке дозволяє практично повністю виключити недоливи, нерівномірність заливки, потрапляння окалин в емаль. Деколь  наноситься без розривів і зрушень. Емаль і деколь лягають рівним шаром, радують око, але їх «безгрішність» позначається і на гаманці покупця. Такі набори коштують дорожче (фото виробів ТМ Metalac)

Чому на емальованих каструлях є чорні цятки/окалини. У відкриту ємність з емаллю для занурення потрапляють окалини, які залишаються на виробі у вигляді цяточок/ мушок. Окалини, так само як і незаливи емаллю у деяких виробників є неминучими внаслідок технології виготовлення, але вони ніяк не впливають на терміни служби емальованого вироби.


Емальований посуд з вищеописаними незаливамі і окалини ви можете зустріти і в продажу в магазинах Європи. Їх присутність є допустимим згідно з європейських санітарних норм.

Чому нержавіюча окантовка може бути не завжди ідеально рівної форми. Різне обладнання по різному затискає нержавіючі обідки по краю виробів. У каструль від КМК Керч по колу в декількох місцях ободок може бути якби утиснений всередину. У ТМ Epos це зустрічається рідше. У ТМ Metalac цього не спостерігається.

 

Чому на зовнішній стороні дна і ручках емальованих виробів видно невеликі отвори.

 

 

Візьміть свою улюблену емальовану каструльку або чайник без нержавіючого обідка і переверніть догори дном. Напевно, багато хто з вас раніше не звертав уваги на ці поглиблення, чи не так? Це сліди від штирів, на які спирається виріб при заливці емаллю. Але нас це не лякає, вірно? Адже ми пам'ятаємо, що є перший шар грунтовки, який захистить метал від зовнішніх впливів. Детальніше про це в нашій статті з фотографіями «Особливості технології виробництва емальованого посуду ...".

Виробникам, які використовують більш технологічне обладнання, вдається уникати деяких вищевказаних явищ в емальованих виробах. Але це суттєво впливає і на роздрібну ціну їх продукції.

 

Порівняйте ціни на прикладі нашого магазину і вирішуйте, набір емальованого посуду якого виробника принесе вам більше задоволення - дорогий, виблискуючий практично ідеальною емаллю Metalac, добротний з сучасними формами і різноманітністю варіантів Epos, дуже демократичний за ціною СтальЕмаль або надійний і перевірений КМК Керч.

Додати коментар

.