Часи работи: пн-пт 9:00 – 17:30

Чавунна сковорода. Помилки у використанні.

Сподіваємось, ви вже бачили наше відео про підготовку чавунного посуду до першого використання. Але все ж помилки виникають. Поговоримо про найпоширеніші.

Перед першим використанням сковороду треба прожарити, а не просто прогріти і надиміти на кухні. Не поспішайте припиняти процес, як тільки ваш чуйний носик відчув запах диму, а розігрійте сковороду до + 150 ° С і вище. Тільки при таких температурах масло кристалізується і не зникне після першого миття.

Для першого прожарювання чавунної сковороди відмінно підійде топлений свинячий жир.

У багатьох чавунних сковорідок ручки відкручуються, тому прожарювання можна проводити в духовці. Дно духовки застеліть фольгою, щоб не витрачати потім час на прибирання. Уже вимиту і щедро змащену жиром / маслом сковороду поставте в духовку днищем вгору. Через 15 хвилин витріть сковороду насухо і продовжіть запікання.

Перший рази краще приготувати в чавуні страви, що вимагають великої кількості масла. Таким чином антипригарне покриття закріпиться.

Після приготування їжі сковороду миємо тільки гарячою водою і витираємо насухо, змащуємо маслом. Якщо найближчим часом використовувати не плануємо, то можна пательню прогріти.

Чавунний посуд ніколи не замочуємо.

Якщо після приготування їжі ви кожен раз миєте сковороду миючим засобом, то поступово антипригарний шар на чавуні зруйнується і їжа почне прилипати. Справитися з цим можна: добре змастіть маслом і знову прожарте. Потім пару раз приготуйте страви з великою кількістю масла.

Додати коментар